2021-01-29 15:11:06• hírek • Szatmár.ro

Jelenleg öt közigazgatási egységben haladják meg a 3 ezreléket a fertőzöttségi mutatók Szatmár megyében

Archív felvétel
Archív felvétel

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság pénteken elfogadta a határozatot, mely által ismét frissítették azon területi-közigazgatási egységek listáját, melyre az 1,5 és 3, illetve a 3 ezreléket meghaladó fertőzöttségi rátát jegyző községek és városok kerülnek fel.

A közlemény szerint jelenleg öt községben haladja meg az ezer főre kiszámolt fertőzöttségi ráta a 3 ezreléket: Aranyosmeggyesen (3,43), Remetemezőn (4,33), Ráksán (3,88), Sződemeteren (3,11) és Turcon (3,25).

Ugyanakkor 19 településen 1,5 és 3 ezrelék közötti mutatókról számol be a közlemény: Szatmárnémeti, Avasfelsőfalu, Apa, Avasújváros, Batarcs, Bikszád, Borválaszút, Egri, Kányaháza, Halmi, Homoród, Kisgérce, Komorzán, Mezőpetri, Szamosdob, Szatmárudvari, Szopor, Tarsolc és Vetés szerepel a listán.

A lista kapcsán érdekes módon, éppen pénteken emelt szót egy Facebook-bejegyzésben Tasnádszántó polgármestere, ugyanis véleménye szerint a DSP két héttel korábban közölt adatai hibásak voltak, ugyanis a január 15-én közölt listán 4,27 ezrelékes fertőzöttségi mutató állt a község neve mellett, amely a polgármester szerint egyszerűen lehetetlen. Jelenleg Tasnádszántón a lista szerint 0,39 ezrelék a fertőzöttségi ráta, amely az elöljáró szerint tükrözi a valóságot.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: